Android: Что Это Операционная Система Для Телефона, История Создания

«Найкращою ліцензією» на початковий код Android є Apache License 2.0[24].

  • Весь світ дізнався, що таке “Андроїд”, як тільки в світ вийшов перший пристрій на його базі.
  • Android Oreo вперше був встановлений на власні телефони Google Pixel 2.
  • Як свідчить статистика, починаючи з другої половини 2016 року загальний відсоток куплених смартфонів з ОС Android досяг позначки 87%, випередивши вельми популярну платформу iOS.
  • Завдяки розробникам, користувачі змогли подивитися на свої смартфони з іншого боку.
  • Незважаючи на минулі досягнення засновників і ранніх співробітників, Android Inc. працювала таємно, оголосивши, що вона працювала над ПЗ для мобільних телефонів.

Аналітики бачать рішення у плавному переході з підтримкою всіх застосунків з Google Play, щоб інтеграція пройшла безболісно для користувачів. Для внутрішнього користування Google використовували назву Macadamia Nut Cookie для Android 6.zero до офіційного анонсу. Першими пристроями, які поставлялися з передвстановленим Marshmallow, були смартфони Google Nexus 6P і Nexus 5X, а також планшет Pixel C.

Кому Підійде Ця Спеціальність

Як завжди, Android 9.0 Pie був вперше офіційно доступний для телефонів Google Pixel, але в водночас він був впроваджений і на Essential Phone від творця Android Енді Рубіна. Воно включало офіційну підтримку двох SIM-карт, голосових викликів в HD якості і посилений захист пристрою від крадіжки, щоб зловмисники не могли проникнути у смартфон навіть після скидання до заводських налаштувань. Першим смартфоном, які вийшли з Android four.0, став Samsung Galaxy Nexus (i9250). Android 2.2 Froyo (“Заморожений йогурт”) офіційно стартував у травні 2010 року. У вересні 2009 року Google швидко випустив нову версію Android 1.6 Donut (“Пундик”).

У грудні 2006 року знову пішли чутки про те, що Google буде просуватися на ринок мобільних телефонів. Доповіді BBC і The Wall Street Journal зазначали, що Google хоче розмістити пошуковик Google і ПЗ Google на мобільних телефонах, і компанія постійно напружено працює для досягнення цієї мети. У 2007 році Apple випустила перший iPhone і відкрила нову еру мобільних технологій. У листопаді того ж року компанія повільно почала розкривати свої плани щодо конкуренції з Apple та іншими мобільними платформами.

Вивчення ОС Android

Крім того, Android four.3 підтримує стандарт Bluetooth Smart, націлений на розширення традиційної сфери застосування бездротового інтерфейсу Bluetooth. thirteen березня 2013 року Ларрі Пейдж у своєму блозі оголосив, що Енді Рубін виходить із підрозділу Android, щоб взяти на себе нові проєкти у Google[14]. Його місце посів Сундар Пічай, який також продовжує свою роль керівника підрозділу Google Chrome, який займається розробкою Chrome OS[15]. У послугах розробників на Android потребують різні фірми, транспортні та аутсорсингові компанії, онлайн-сервіси, інтернет-магазини, які займаються продажем аксесуарів, парфумерії, одягу та ін. 27 червня 2012 на Google I/O компанія Google представила наступну версію Android four.1 Jelly Bean разом з планшетом Nexus 7. Нове оновлення принесло поліпшення в продуктивності — центральний і графічний процесор працюють паралельно.

Android Eleven «r»

Містить емулятор, засоби відлагодження, профілювання пам’яті та швидкодії. У Google група на чолі з Рубіном розробила ОС на основі Linux (ядро v2.6), яку вони пропонували розробникам телефонів та операторам мобільного зв’язку як гнучку та розширювану систему. Повідомлялося, що Google планує співпрацю з рядом розробників апаратних компонентів та програмного забезпечення і є відкритою для співпраці з операторами мобільного зв’язку[9][10].

Вивчення ОС Android

Від Android 4.4 KitKat також відмовляться останні розробники софту для смартфонів[30]. Сьогодні кожен школяр знає, що таке Android, адже на базі цієї системи працюють тисячі смартфонів і планшетів, що продаються за невисокою ціною. Анонс системи відбувся 2007 року, а повноцінна версія ОС вийшла 2008-го. Ця подія перевернула мобільний світ, де досі використовувалися невеликі системи, що не дозволяють домагатися максимальної продуктивності. Весь світ дізнався, що таке “Андроїд”, як тільки в світ вийшов перший пристрій на його базі. Завдяки розробникам, користувачі змогли подивитися на свої смартфони з іншого боку.

В якості основи для пошуку в мережі використовувався новий сервіс Google Now, а технологія Project Butter використовувалася для прискорення анімації та поліпшення чутливості Android до дотиків. Також була впроваджена підтримка HDR-фотографії та зовнішніх бездротових дисплеїв за технологією Miracast. У листопаді 2007 року компанія Google оголосила конкурс Android Developer Challenge з призовим фондом 10 млн доларів США[64]. Інформаційний портал створено у 2016 році за участю фахівців профорієнтації, працівників багатьох професій та менеджерів. Напрямок порталу орієнтований на інформування відвідувачів у сфері вибору професії та їх особливостей.

Начало Популярности Android

Android Oreo вперше був встановлений на власні телефони Google Pixel 2. У березні 2017 року Google офіційно анонсував і випустив першу попередню версію для розробників Android O, також відому як Android eight.0. У серпні 2017 року Android eight.zero отримала солодку назву Oreo, на честь печива від компанії Nabisco. Як і у випадку з KitKat, виробник ласощів теж погодився співпрацювати з Google для надання солодкого імені Android. Операційна система перейшла на новий JIT-компілятор для прискорення роботи застосунків, а також була впроваджена підтримка Vulkan API для швидшого 3D-рендеринга. Першими смартфонами, які надійшли в продаж з попередньо Android 7.zero Nougat, були власні Google Pixel і Pixel XL, а також преміальна модель LG V20.

Вперше Android 3.zero був представлений в лютому 2011 року разом з провальним планшетом Motorola Xoom. Він включав такі функції, як перероблений призначений для користувача інтерфейс для великих екранів, а також панель повідомлень, розташовану в нижній частині дисплея планшета. У жовтні 2009 року, приблизно через рік після запуску Android 1.zero, Google випустила версію 2.0 з офіційною кодовою назвою Eclair (“Еклер”). Ця версія першою додала підтримку перетворення тексту на мову, а також представила ефектні живі шпалери, підтримку декількох облікових записів на одному пристрої і навігацію по Google Maps. Motorola Droid був першим телефоном зі встановленою операційною системою Android 2.zero.

25 липня 2013 була офіційно анонсована операційна система Android 4.three Jelly Bean з невеликою кількістю змін. Android пройшов довгий шлях з моменту своєї скромної появи в якості продукту від невеликого стартапу до наймасовішого мобільного продукту на планеті. Android продовжує набирати обертів, але вже зараз проглядаються проблеми. Найбільш примітний Android-проект, в розробці якого брав участь — це клієнтська частина гнучкого багатофункціонального «коробочного» продукту у сфері автоматизації бізнес-процесів для великих торгівельних та сервісних компаній. В березні 2012 року компанія Google перейменувала Android Market в Google Play[36].

об’єднав багато можливостей планшетів від Honeycomb з орієнтованою на смартфони Gingerbread. Вона також включає в себе “панель обраного” на головному екрані, підтримку екранів смартфонів з високою роздільною здатністю, а також першу підтримку розблокування телефону за обличчям власника. Honeycomb (“Медові стільники”) була створена тільки для планшетів та інших мобільних пристроїв з великими дисплеями.

Простори Назв

Конкурс ADC проходив 2008 року й закінчився нагородженням 50 фіналістів великими грошовими призами ($25–275 тис.)[66]. У 84 % смартфонів, проданих у Strong Middle Android developer вакансії 3-му кварталі 2014 року, було встановлено операційну систему Android[6]. Первым официальным смартфоном с Android Market в Украине стал Samsung i5700 Galaxy Spica.

Вивчення ОС Android

23 вересня 2008 вийшла перша версія мобільної операційної системи Android 1.0. У порівнянні з модними iPhone і його iOS, перші пристрої на базі нової ОС були вкрай незграбними, а її можливості були дуже обмеженими. У 2005 році відкрилася наступна велика глава в історії Android – Google придбала компанію Android Inc. Рубін та інші “батьки-засновники” залишилися, щоб продовжити розробку ОС під новим керівництвом. Це означало, що операційна система могла бути запропонована стороннім виробникам мобільних телефонів безкоштовно і з відкритим вихідним кодом. Щоб заробити на ній, Google разом з командою Android вирішили просувати сервіси, які будуть йти у комплекті з мобільною ОС, а також отримувати відсоток від продажу застосунків. В серпні 2023 року, компанія Google збирається залишити версію ОС Android 4 https://wizardsdev.com/.four KitKat без підтримки фірмових сервісів.

З 24 вересня до 6 жовтня в рамках першого раунду ADC2 користувачі шляхом голосування відбирали програми для участі у другому раунді. 5 листопада був опублікований список з 200 найкращих застосунків (по 20 застосунків в кожній з 10 категорій), що потрапили у другий раунд, і почалося голосування користувачів за ці програми. 24 листопада голосування у другому раунді було закрито, почав роботу спеціальний комітет суддів-експертів, які з урахуванням думки користувачів відбирали найкращі програми. Загалом станом на липень 2011 продано вже понад 100 млн Android-пристроїв, випущених 36 виробниками, їх розповсюджували у мережах 215 операторів зв’язку.

Надалі кваліфікований спеціаліст може отримати підвищення до технічного директора, начальника відділу розробки у великій корпорації або відкрити свою IT-компанію. 22 жовтня 2008 року, Google оголосила про відкриття онлайн-магазину застосунків для Android — Android Market; розробники отримають 70 % прибутку, а оператори стільникового зв’язку — 30 %[31]. Станом на березень 2016 року в Google Play містилося понад 2 мільйона застосунків[32]. На діаграмі показано розподіл версій Android, що взятий з Android Studio станом на квітень 2023 року. Проте ці дані не включають Android пристрої, що не мають доступу до Google Play.