Роль Product Supervisor В It-компанії

Керівником стартапу я би назвала менеджера R&D продуктів або проєктів, заснованих на несподіваному вирішенні звичних проблем. У таких ситуаціях основне завдання продакта — перевірити гіпотезу і з’ясувати, чи потрібен ринку розроблений сервіс і як його правильно монетизувати. У цьому випадку бюджет зазвичай обмежений, і основним завданням стає залучення перших користувачів для тестування концепції і пошук інвесторів. Це зовсім не просто, і передбачає високо розвинені навички ведення переговорів, активного слухання та командотворення. У той же час, менеджеру майже кожного дня доводиться приймати рішення про продукт та інколи лавірувати між потребами користувачів, фахівцями департаменту маркетингу і відділу розробки. Саме тому йому потрібно навчитися спілкуватися з кожною зацікавленою групою і впливати на позиції цих людей.

Також багато успішних представників професії пропонують https://wizardsdev.com/ всім, хто хоче освоїти професію, пройти курси.

як стати product manager

Продакт-менеджер відіграє ключову роль в успішному запуску та розвитку продуктів. Його багатогранні обов’язки вимагають широкого спектра навичок і компетенцій, але водночас відкривають перед ним величезні можливості для кар’єрного зростання і внеску в розвиток індустрії. Якщо ви зацікавлені в цій професії, необхідно постійно вдосконалювати свої навички та стежити за останніми трендами в галузі продакт-менеджменту. Додатково до цього, технологічні інновації також впливають на зміну методів роботи продакт-менеджера та важливих компетенцій.

Скільки Заробляє Менеджер Продуктів

Не варто забувати, що хороший продакт жонглює між дедлайнами, потребами ринку, командою розробників і самим продуктом. Щоб усе встигати, адекватно оцінювати та бути на 120% ефективним, варто мати неабиякий самоменеджмент і силу волі. Тому кава має або ідеально вписуватись у ваш розпорядок дня, або готуйтесь, що щось піде не за планом. Такий обсяг інформації лякає навіть фахівців із досвідом.

як стати product manager

Для продакт-менеджера вкрай важливо знаходити глибинні потреби користувачів. Це допоможе перевіряти гіпотези, знаходити робочі рішення і закривати потреби цільової аудиторії продуктом, а отже, робити його успішним. CEO та Co-Founder в IAMPM 10 років досвіду в маркетингу та управлінні продуктами. Вивела на ринок більше 50-ти проєктів у ролі консультанта, працювала як Product Manager в SaaS, Gaming та EdTech нішах.

Додати Коментар

Систематизуєте та поглибите знання, отримаєте практичні інструменти для управління продуктами на різних етапах їхнього життєвого циклу. За 8 тижнів ви пройдете насичений шлях від пошуку product-market match і розрахунку unit-економіки до розбору стратегій Product Growth та алгоритму масштабування продукту. Усе на практиці, реальних кейсах і з особистим фідбеком від викладача.

Якщо розглядати ролі у продуктовій компанії та продуктових командах, продакт-менеджер — керівник свого продукту, знає про нього та його аудиторію абсолютно все. Продакт-оунер — це роль у скрам-команді, по суті, той же продакт-менеджер, але відповідає за цілий портфель продуктів у межах однієї платформи. А от проджект-менеджер відповідає за досягнення короткострокових продуктових цілей через зміну версійності продукту. Для цього гарно підходить Agile-практика формувати backlog у вигляді person product manager вакансії tales. У цьому вигляді опис стає людянішим і може передавати емоції та відчуття.

Власний Шлях До Сро

Ви повинні вміти створювати сценарії роботи, workflow, працювати з mock-ups. Крім того, product supervisor повинен тісно співпрацювати з дизайнером, бізнес-аналітиком і системним архітектором. Product Manager’у необхідно мати спектр певних навичок, що охоплюють як софт, так і хард скіли. Серед ключових софт-скілів виділяється вміння ефективно комунікувати з різними стейкхолдерами, приймати обґрунтовані рішення в умовах невизначеності та керувати часом. У той час як хард-скіли Product Manager’a часто включають вміння аналізу даних, навички роботи з проектними інструментами та розуміння основних принципів програмування. Розвивайте обидві сторони своїх навичок, щоб стати затребуваним фахівцем у світі продуктового менеджменту.

Ми ознайомилися з результатами дослідження і на їх основі розібралися, що це за професія, як стати Product Manager та скільки заробляє продакт. Функції продакт-менеджера охоплюють весь життєвий цикл продукту, від ідеї до його виведення на ринок і подальшого розвитку. Продакт-менеджер – це ключова фігура в розробці та управлінні продуктом, що відіграє найважливішу роль у всьому життєвому циклі продукту від його концепції до запуску на ринок і подальшого розвитку. Він виступає як сполучна ланка між командами розробки, маркетингу, дизайну та користувачів, забезпечуючи гармонійну взаємодію між ними. Звучить достатньо зрозуміло, але кава з колегою сама себе не вип’є.

Серія 2 Продукт І Його Життєвий Цикл

Продуктовий менеджмент сьогодні став справжнім мистецтвом, де кожна деталь може визначити успіх чи провал. Після проведення  оплати, нам приходить про це повідомлення і ми надсилаємо вам лист з підтвердженням про  зарахування в групу учасників події. Деякі виші пропонують спеціальності, пов’язані з управлінням продукту. Якщо підсумувати, справжній продакт – це фахівець, який знає, що хоче замовник і споживач, і за допомогою цієї інформації створює затребуваний і прибутковий продукт. В середньому «Продакт-менеджер» в Україні заробляє грн. Це медіана заробітних плат за даними з 301 вакансії, розміщеної на Work.ua із заголовком «Продакт-менеджер» і за схожими запитами-синонімами «Продукт-менеджер», «Product manager», «Product owner» та ін.

  • Він може використовувати свій досвід і знання для запуску свого власного бізнесу.
  • У нас продукти частіше просто перестають підтримувати і їх залишають напризволяще.
  • В першу чергу, це повна відповідальність за продукт – від збору вимог і до постачання користувачу.
  • Хоч, як бізнес-аналітик, ви не відповідаєте безпосередньо за запуск продукту – вам нічого не заважає спілкуватися зі стейкхолдерами та досліджувати, що відбувається з вашим продуктом в “полях”.

Буває так, що продакт-менеджер втрачає межу між «так краще» і «мені так краще». Фахівець починає робити продукт кращим для себе, а не для аудиторії. Якщо вашим користувачам подобаються листівки з трояндами, то варто зважати на це, а не на свої особисті бажання. За будь-яких обставин хороший продакт-менеджер лишається свідомим та об’єктивним.

Обов’язки Та Завдання Продакт-менеджера

Завдяки product-менеджерам цими продуктами користуються мільйони людей. Вони виявили потребу цільової аудиторії, сформулювали позиціювання, протестували сотні гіпотез та прорахували unit-економіку. Побудова project management office (PMO), або офісу управління проєктами – досить складний процес, який потребує ретельного планування та розуміння потреб організації. Впроваджуючи нові зміни, важливо розуміти потенційні ризики, точки супротиву та… Сьогодні разом із компанією FoxmindED ми докладніше розберемося, хто такий менеджер продукту і яка його роль в IT-сфері. Отримаєте всебічну систему знань для опанування продуктового підходу, аби врешті перейти на позицію продакт-менеджера.

Ця таблиця наочно показує експертизу та прогалини, які потрібно заповнити різним фахівцям з IT, щоб претендувати на позицію Product Manager. Точно потрібні аналітичні навички — для створення репортів, збору даних та їхньої візуалізації. Приєднуйтесь, щоб навчитись професійно створювати й розвивати культові продукти. → формулювати якісні продуктові гіпотези й тестувати їх. За 3-4 дні перед подією ми відправляємо вам лист-нагадування з деталями (де, коли, який розклад).

як стати product manager

Стати продакт-менеджером найпростіше із суміжної спеціальності, але і з нуля цю професію освоїти реально. За допомогою якісних курсів, самонавчання і постійної практики влитися в професію можна за рік. Головне, йти в цю спеціальність із палаючими очима – інакше затриматися в ній не вийде. SPEKA ділиться даними дослідження про те, скільки заробляють українські продакт-менеджери в IT та від чого це залежить. Обсяг знань у продакт-менеджменті величезний, і в цій професії потрібно постійно розвиватися самостійно. Перший – це перейти із суміжної професії (розробник, тім-лід, тестувальник, менеджер з продажу тощо).

Це передбачає, що ви проведете аналіз ринку і зможете протестувати свої гіпотези на цільової аудиторії. Для цього важливо розуміти, що таке кількісні (дані про відвідування сайту, впізнаваність бренду, конверсійність сторінок) і якісні дослідження (опитування, глибинне інтерв’ю, спостереження). Одним із найважливіших етапів у процесі тестування ідей стає випуск MVP (рішення з мінімальним необхідним набором функцій). І якість, принаймні, я говорю виходячи зі свого досвіду, страждає. EduNav (компанія, де я зараз працюю) — B2B SaaS продукт для великих корпоративних клієнтів (у нашому випадку університетів і коледжів).

У продакт-менеджементі треба бути й головою, і шиєю, і вухами, й очима. Що ширше людина дивиться на звичні речі, то ефективнішим продактом вона може бути. Але ж як стати тим самим неймовірним спеціалістом — розберемося в матеріалі.